6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kürk Mantolu Madonna üzerine !



 Bugün blogger açmaya karar verdim.Kürk Mantolu Madonna'da buradaki ilk yazım olacak . Sebahattin Ali'nin Edebiyatımıza kazandırdığı bu kitabı okumaya karar vermem aslında bir seneyi buldu hikayemi şöyle paylaşıyım sizinle bir senedir internette , kütüphanede , arkadaşlarımın elinde gördüm hep okumak istedim ama bir türlü nasip olmadı 2-3 gün önce arkadaşımla muhabbet ederken konusu açıldı ve kendinde olduğunu verebileceğini söyledi alırken bir heyecanla aldık tabi yine.

       Tabi ben yine başlamadım bu sefer araya Hüseyin Nihal Atsız'a olan aşırı sevgim geldi ki gerçek kişiliğimi oluşturmamda sevdiğim bir kişidir. Ee tabi aralarındaki münasebetten dolayı elime aldıkça bıraktım , siz sakın böyle yapmayın.Sağ-olsun facebookda tanıştığım bir kaç kişin tavsiyesi ile kitabı okudum ve bugün bitirdim.Gerçekten beğendim ve daha çok kişinin okuması için bir değerlendirme yazısı yazmak istedim.

      Aslında kitabı elime alırken zorlandım , bitirdikten sonrada elimden bırakmasıda zor oldu .Romanın baş karakterleri Raif Bey ve Maria Puder. Uzun zamandır roman okumuyodum kendimi bir karakterler bağdaştırmıyodum.Raif Bey'in yalnızlığında , insanlardan uzaklaşmasında kendimi buldum ve her okuyacak insanın kendini bulacağını düşünüyorum.Raif Bey'in bir diğer beğendim yanı bizler gibi okuyucu olması ,edebiyata olan tutkunluğu bunun yanında kendisi romantik mizaçlı , resime düşkün bir karakter aynı zamanda sakin , sessiz ve bizim yaşadığımız 20 yy da bulunması zor olan ahlaklı birisi.Maria Puder ise Raif Bey'in aşık olduğu yaşamın kıyısında kendi kendine debelenen , zamanın şartlarına rağmen güçlü ve bu güçle yaşamak isteyen bir karakter.Kitap hakkında daha fazla şeyler söylemek istemiyorum aslında biraz da merakınız kalsın. Merakla okunan kitapların tadı daha bir başka oluyo çünkü keyifli okumalar :)

Kitapların Efendisi 

'Her şey bitti mi? Zannetmem.

Yalnız bir müddet dinlenmek ve birbirimizden uzak kalmak lazım. Taki birbirimizi tekrar görme ihtiyacını şiddetle duyuncaya kadar.' s:120

2 yorum:

  1. Bir defa okunup bir köşeye bırakılmayacak bir kitap bence.

    YanıtlaSil
  2. Büyük ihtimal bırakmıycam zaten artık kaç kere okurum bilmiyorum :)

    YanıtlaSil